Data is voor veel organisaties een van de belangrijkste ‘assets’ en de beschikbaarheid van data is essentieel voor een ononderbroken bedrijfsvoering. Uw data moeten beschermd worden tegen verlies dus integrale security is geen luxe, maar pure noodzaak. Maar wat is de waarde van uw data, en wat zijn de kosten om deze te beschermen? Zijn alle data wel even belangrijk? Kortom: hoe ziet de security business case van uw organisatie er uit?
Hoeveel dataverlies kunt u zich permitteren?
Om de security business case op te kunnen stellen, moet u inzicht hebben in de waarde van uw data. Stel dat uw organisatie 300 medewerkers heeft en u verliest een hele dag werk, kan dat dan nog worden gereproduceerd en zo ja, tegen welke kosten en inspanning? Zijn uw ERP-data net zo belangrijk als bijvoorbeeld de informatie in het urenregistratiesysteem? Wat is het risico wanneer uw klantgegevens op straat komen te liggen? Welke documenten mogen absoluut niet verloren gaan of gestolen worden?
Integrale security aanpak
Welk niveau bescherming – en daarmee kosten – voor uw organisatie ook noodzakelijk zijn: een integrale security aanpak is essentieel voor continue beveiliging en compliance. Een integrale aanpak omvat onder andere de juiste tools en processen om aanvallen vroegtijdig te ontdekken en zo snel mogelijk af te slaan. Awareness bij medewerkers, om te voorkomen dat zij op het onschuldig ogende linkje in een phishing mail klikken. En uiteraard geavanceerde technologie zoals firewalls, antivirus en antispam oplossingen, Identity en Access Management en Mobile Device Management.
Download onze whitepaper ‘Integrale Security Aanpak’
Kosten
Elke maatregel die u neemt en elke oplossing die u implementeert, kosten u geld. Daarnaast neemt de complexiteit hand over hand toe; voor veel organisaties is het moeilijk of zelfs onmogelijk om de benodigde kennis op te bouwen en op peil te houden. Datzelfde geldt voor het technische beheer en monitoring: hoe zorgt u voor de broodnodige 24×7 proactieve beveiliging?
Bij het opstellen van uw security business case is het daarom verstandig om verschillende scenario’s te vergelijken. U kunt investeren in de juiste technologie, zorgen voor updates en upgrades, en zelf het beheer daarop doen. Of u kunt ICT als een managed service afnemen. Een gespecialiseerde partner die voor meerdere bedrijven werkt, werkt namelijk vaak efficiënter en is beter in staat de benodigde expertise te borgen.
Beheers uw kwetsbaarheden: continue monitoring
Continue monitoring biedt organisaties een actueel beeld van mogelijke veiligheidslekken en bedreigingen. Hierdoor kan u onmiddellijk potentiële kwetsbaarheden identificeren en proactief aanpakken voordat hackers een lek misbruiken. Het belangrijkste is dat security issues direct gerapporteerd en opgelost worden, onafhankelijk van de bron of oorzaak van het issue.
Continuous Information Security Monitoring (CISM) van @Valley
Continuous Information Security Monitoring (CISM) is de operationele verdedigingsstrategie van @Valley. Continue monitoring van de informatiebeveiliging garandeert dacht en nacht bewaking van uw netwerk en bedrijfskritische data. Aanvallen worden direct opgemerkt en aan de organisatie gemeld, en kunnen vervolgens onmiddellijk door een operationeel securityteam verholpen worden. Hierdoor kan het team een aanval direct afslaan of de gevolgen ervan beperken door verdere beveiliging doorbraken te voorkomen.
Besparen op beveiliging, niet op veiligheid
Kiezen tussen veiligheid en kosten? Dat hoeft niet meer. @Valley helpt u IT-risico’s efficiënt en effectief te beheersen. Vanuit een integrale visie en aanpak leveren wij robuuste en toch betaalbare netwerk-security, zonder concessies te doen aan de prestaties. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Lees meer over onze unieke aanpak in ons whitepaper. Of neem contact met ons op via [email protected] of (070) 707 62 00.