Zorginstellingen moeten steeds efficiënter en effectiever werken. Druk op budgetten, hoge werkdruk en wachttijden zijn de dagelijkse realiteit. De zorg staat voor een collectieve uitdaging: hoe kunnen we op een duurzame manier via zorginnovatie toegankelijke zorg van hoge kwaliteit blijven leveren aan de mensen die deze zorg nodig hebben? Op de juiste plaats en de juiste tijd, en zo efficiënt mogelijk?
De inzet van technologie
Technologie kan niet alleen zorgen voor efficiencyverbetering, maar ook voor innovatie in de gezondheidszorg. Connected Internet-of-Medical-Things (IoMT)-apparaten spelen daarin een belangrijke rol. Het beveiligen van deze devices is een kritische prioriteit, en het grote aantal verschillende typen apparaten compliceert deze taak. Veel van deze apparaten hebben niet de robuuste, ingebouwde beveiliging die noodzakelijk is. Hierdoor zien we toenemende gevaren ontstaan als het gaat om beveiliging, continuïteit en datalekken. En dat terwijl de beschikbaarheid en integriteit van data juist in de zorg letterlijk van levensbelang kan zijn.
Zorg is een keten
Moderne zorg is gebaseerd op een keten van samenwerkende partijen: zorgverleners, verzekeraars, zelfstandige zorgprofessionals en externe specialisten. Maar we zien ook in toenemende mate Internet of Things (IoT)-toepassingen, bijvoorbeeld in de vorm van sensoren. Grotere zorginstellingen hebben meerdere locaties en ambulante medewerkers hebben via hun mobiele device toegang tot patiëntengegevens. De effectiviteit en efficiency van deze keten wordt bepaald door de mate van samenwerking op basis van gedeelde informatie. Informatie delen staat dus centraal, maar hoe doet u dat op een veilige en gecontroleerde manier? Lees meer over managed secure networking.
IT, OT en Internet of Things
In de zorg wordt gebruik gemaakt van operationele technologie (OT) voor bijvoorbeeld gebouwautomatisering en toegangscontrole. OT dateert van voor de opkomst van de informatietechnologie (IT), en traditioneel zijn OT- en IT-netwerken gescheiden werelden. Steeds vaker integreren IT-gebaseerde technologieën zoals Internet of Things (IoT)-sensoren, Machine Learning/Artifical Intelligence en Big Data met OT-netwerken om nieuwe efficiëntieverbeteringen te creëren. Is dat een goede ontwikkeling, of is het beter om deze werelden gescheiden te houden? Want deze convergentie van IT en OT vergroot het digitale aanvalsoppervlak en het risico op security-incidenten.
Zonder inzicht geen controle
Zorginstellingen moeten kunnen aantonen dat de organisatie daadwerkelijk in control is. Zij moeten door middel van rapportages en verslagen verantwoording kunnen afleggen naar zowel interne als externe stakeholders. Heeft u op dit moment het volledige inzicht in de gehele IT- en OT-omgeving, wat hiervoor essentieel is? En bent u in staat alle benodigde rapportages op elk gewenst moment ‘met een druk op de knop’ op te leveren? Kortom: wat is de impact voor de CISO?
IT en OT binnen één secure managed netwerk
Maximale efficiency, security en ruimte voor innovatie realiseert u met een netwerkomgeving waarin alle toepassingen en datastromen naast en met elkaar kunnen draaien. Maar dan wel proactief beheerd en beveiligd om optimale performance, beschikbaarheid en inzicht te kunnen garanderen. Een SD-WAN (software defined wide area network) is het ‘next gen’ netwerk dat dit alles mogelijk maakt. Hierbinnen zijn het netwerk en de security niet langer twee gescheiden werelden, maar volledig en optimaal met elkaar geïntegreerd. Deze integrale benadering biedt een hogere mate van flexibiliteit en beveiliging tegen lagere kosten. Lees meer over de SD-WAN business case, of download het gratis whitepaper SD-WAN.
Managed secure network dienst van @Valley
ICT moet binnen de gezondheidszorg aan hoge eisen voldoen. De performance en stabiliteit moeten 24×7 beschikbaarheid garanderen en de veiligheid en integriteit van data staan voorop.
@Valley biedt een eenvoudig en flexibel dienstmodel aan waarbinnen u volledige keuze hebt over het gewenste dienstniveau en de daarmee gemoeide kosten. Wij beschikken over een ISEA 3402 Type II certificering, een belangrijke outsourcing standaard die ook de ISO 27001 informatiebeveiliging standaard omvat. @Valley beheert de volledige netwerkinfrastructuur vanuit een ‘single pane of glass’ zodat zowel de OT als reguliere IT beschermd worden tegen digitale bedreigingen.
Wat kunt u verwachten?
- Bescherming tegen externe en interne bedreigingen
- Continue monitoring en regelmatige (trend)analyses
- Rapportage-framework wat inzicht geeft in de belangrijkste KPI’s voor uw organisatie.
Meer weten?
Zorg moet altijd doorgang kunnen vinden en ICT mag daarin geen remmende factor zijn. Wilt u weten hoe wij u daarbij kunnen helpen? Neem contact met ons op; onze SD-WAN en security professionals beantwoorden graag al uw vragen. U bereikt ons telefonisch via 070-707 62 00, of stuur een e-mail naar [email protected].